'Half-Life 1-remake zou leuk om te maken zijn'

Pheno

Gabe Newell, de grote baas van Valve, heeft tijdens een Steamcast aangegeven dat hij het wel leuk zou vinden een HD-remake te maken van Half-Life. Maar hij gaf ook aan dat het bedrijf eigenlijk nooit terugkijkt, maar verder wil met games, dus of het ervan komt?

In de Steamcast werd Newell gevraagd of er een moderne remake van Half-Life inhoud zou bevatten waarop het bedrijf in 1998 heeft moeten bezuinigen. "Nee, ik denk dat we gewoon nieuwe dingen zouden uitvinden", aldus Newell. "Ik bedoel, ik denk dat we veel betere spelontwerpers en ontwikkelaars zijn geworden in de tijd. Het zou leuk zijn om terug te gaan en een remake te maken".

Newell dempt de verwachtingen wel meteen: "Weet je, het is leuk om te denken over die dingen, maar je kunt bijna altijd beter vooruitgaan dan terug te kijken". Een remake zit er dus waarschijnlijk niet in.

Vragen over Half-Life 3 werden natuurlijk niet concreet beantwoord. Hun nieuwste game, Portal 2 voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3 zal volgende maand in de winkels liggen.

Half-Life 1