Aangeslagen Van Gaal: "Elk woord is te veel"

Niels (DerMeister)

Louis van Gaal heeft ook de laatste kans op een prijs verloren met het verlies tegen Inter in de Champions League. En dat doet pijn. Zijn Bayern-spelers voetbalden vol vuur en passie, maar maakten teveel fouten volgens de oefenmeester.

"We willen te veel. Ze bleven iedere keer maar aanvallen, terwijl je de wedstrijd uit moet spelen. Je weet dat Inter leeft van counters, en als je teveel wilt, geef je ze die ruimte. Aan de andere kant hebben wij het niet afgemaakt, we hebben teveel mogelijkheden laten liggen", vertelde een teleurgestelde Van Gaal aan de NOS.

Op de vraag wat Van Gaal in de kleedkamer heeft gezegd, kan hij kort zijn. "Je kan als coach beter niks zeggen na zo'n nederlaag, want elk woord is te veel. Je mag deze wedstrijd gewoon niet verliezen."

Ondanks alle ellende en zijn aanstaand vertrek kijkt Van Gaal toch vooruit met zijn ploeg. "We moeten ons nog kwalificeren (voor de Champions League) en dat kunnen we ook. Dit is een grote teleurstelling, we moeten de jongens uit de put halen. Dat hebben we na drie nederlagen op rij gekund, dus hopelijk zaterdag ook."

Van Gaal denkt nog wel het seizoen af te kunnen maken met Bayern München. "In principe heb ik deze kracht nog wel. Als je ziet wat deze spelers doen, is dat het belangrijkste criterium."