Uitslagen achtste finales Coppa Italia

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de eerste twee wedstrijden uit de achtste finales van de Coppa Italia afgewerkt. Internazionale en Palermo wisten beiden als eerste ploegen de kwartfinales te bereiken. Hieronder een overzicht en het resterende programma.


Internazionale - Genoa 3-2

Trainer Leonardo zag hoe zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Samuel Eto'o was de doelpuntenmaker. De spits uit Kameroen herhaalde dit kunstje kort voor tijd. Met zijn tweede doelpunt van de avond zette hij Inter op een comfortabele 2-0 voorsprong. Tien minuten na rust werd het echter weer spannend in Giuseppe Meazza.

Na een overtreding van verdediger Andrea Ranocchia kreeg Genoa een strafschop. Deze werd benut door de Marokkaan Houssine Kharja. De spanning was van korte duur, want vijf minuten later zorgde McDonald Mariga dat de marge weer twee was; 3-1. In de slotminuut scoorde Giuseppe Sculli namens Genoa nog de 3-2, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Palermo - Chievo Verona 1-0

Fabrizio Miccoli was de gevierde man bij Palermo. De bonkige spits maakte de enige treffer door tien minuten voor tijd vanaf elf meter te scoren. Het doelpunt leidde Palermo, met een veredelde B-ploeg naar de kwartfinale.

Chievo kon in de slotfase namelijk niet meer terugkomen en zag de Sicilianen ook zonder sterspeler Javier Pastore winnen.

Resterend programma

Datum Thuis Uit
13/01 Juventus Catania
18/01 Napoli Bologna
19/01 AS Roma Lazio Roma
19/01 Sampdoria Udinese
20/01 AC Milan Bari