Politie opnieuw slaags met demonstranten Tunesië

Redactie

Agenten zijn woensdag in het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis opnieuw slaags geraakt met demonstranten. Honderden mensen kwamen vanuit de souk samen en begonnen stenen naar de politie te gooien. Die reageerde met traangas waarna de demonstranten zich in de omgeving verspreidden. Het was nog onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt of zijn gearresteerd.

In een ander deel van Tunis probeerden honderden demonstranten een protestmars richting het kantoor van een regionale gouverneur te houden. Zij werden tegengehouden door de oproerpolitie. Actievoerders die bij het hoofdkantoor van de belangrijkste vakbond van Tunesië wilden protesteren, werden omsingeld door agenten. Ook in buitenwijken van Tunis was de situatie gespannen.

In het land is sinds woensdag een avondklok van kracht, een zeer ongebruikelijke stap voor het normaal stabiele Noord-Afrikaanse land. De spanningen in het land namen de afgelopen weken snel toe en lijken een serieuze bedreiging te gaan vormen voor de president. Woensdag besloot de Tunesische premier Mohamed Ghannouchi de minister van Binnenlandse Zaken te ontslaan. Dit heeft geleid tot veel onzekerheid onder de bevolking, die zich nu de vraag stelt: wat is de volgende stap van de autocratische president Zine El Abidine Ben Ali?