'AC Milan zet in op Van Bommel'

Peterselieman

Mark van Bommel staat volgens Il Corriere dello Sport op de verlanglijst van Massimiliano Allegri. De trainer van AC Milan ziet in de Nederlander een ideale controleur.

Mathieu Flamini mist een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft door een knieblessure, waardoor Milan zich in januari oriënteert op de markt. In de zoektocht naar een vervanger van de Fransman is het uitgekomen bij Van Bommel.

Ook Andrea Lazzari staat op de belangstelling van de Rossoneri. Voor de 26-jarige middenvelder zou de overstap naar San Siro een hereniging zijn met Allegri. De twee werkten eerder bij Cagliari samen. Maar Milan kijkt naar meer opties en hoopt naar verluidt op Van Bommel.

In Italië wordt gesproken dat vice-voorzitter Adriano Galliani deze week een onderhoud heeft met de middenvelder van Bayern München over diens toekomst. De Oranje-international is komende zomer transfervrij. Mogelijk is een eerdere overgang ook onderwerp van gesprek. Eerder werd gemeld dat Van Bommel waarschijnlijk niet zou vertrekken bij Bayern.