Sneijder vierde in Gouden Bal-verkiezing

Peterselieman

Wesley Sneijder is als vierde geëindigd in de verkiezing van wereldvoetballer van 2010. De Nederlandse middenvelder van Internazionale kreeg 14,48 procent van de stemmen. De Argentijn Lionel Messi won de Gouden Bal met 22,65 procent van de uitgebrachte stemmen. Andrés Iniesta uit Spanje eindigde als tweede (17,36), zijn landgenoot Xavi werd derde (16,48).

De bondscoaches en aanvoerders van alle bij de FIFA aangesloten landen konden stemmen op hun favoriete voetballer van 2010, net als een select gezelschap journalisten. Tot veler verrassing behoorde Sneijder, die zowel met Inter als met het Nederlands elftal sterk presteerde, niet tot de drie genomineerden. De international viel na de voorselectie af. Prominenten als UEFA-voorzitter Michel Platini en Real Madrid-trainer José Mourinho vonden dat onbegrijpelijk.

Sneijder wilde maandag in Zürich niet spreken van een teleurstelling. "Messi, Xavi en Iniesta zijn fantastische voetballers. Ik ben blij dat ik op deze ceremonie aanwezig mag zijn. Het is voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste als ik op deze wijze doorga." De middenvelder kreeg wel een plek in het wereldelftal van het jaar.