Skate-off voor het vierde ticket WK sprint

Stefan (sportfreak)

De topsportcommissie van de KNSB heeft besloten een skate-off te houden om te bepalen wie het vierde ticket voor het wereldkampioenschap sprint krijgt. De nummers één t/m drie van het NK (Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos) zijn rechtstreeks geplaatst.

Simon Kuipers, Kjeld Nuis, Ronald Mulder en Hein Otterspeer zullen onderling uitmaken wie het vierde WK ticket krijgt. De wedstrijd gaat over een 500 en een 1000 meter en zal op maandag 17 of dinsdag 18 januari in Thialf plaatsvinden. Het weekend erop vindt op dezelfde baan het WK plaats.

Kuipers moest op het NK al na één afstand afhaken met een blessure, terwijl Mulder zelfs helemaal niet aan de start kon verschijnen. Nuis werd op de eerste 1000 meter gediskwalificeerd omdat hij met zijn schaats op het rechte stuk over de lijn ging. Otterspeer kon geen klassement neerzetten door een valpartij.

Bij de dames werden zoals verwacht de nummers één tot en met vier van het NK (Margot Boer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen en Ireen Wust) aangewezen.