Stewart: "Sterkste Formule 1-veld ooit"

Peterselieman

Jackie Stewart vindt dat het huidige deelnemersveld het sterkste ooit in de Formule 1 is. Afgelopen seizoen wist Sebastian Vettel Fernando Alonso, Mark Webber, Lewis Hamilton en Jenson Button achter zich te houden. Van deze vijf waren er drie al eerder kampioen geweest.

"Volgens mij hebben we nu het sterkste deelnemersveld ooit in de Formule 1. Red Bull had dit jaar de sterkste auto, maar desondanks waren er in de laatste race nog vier kanshebbers op de titel en waren er lange tijd zelfs vijf titelkandidaten. Het was een lang seizoen waarin pas helemaal aan het einde een beslissing viel. Meer kun je je als fan niet wensen," zei Stewart tegen Autosport. De Brit is zelf drievoudig wereldkampioen.

Stewart vindt dat er van Vettel nog veel verwacht kan worden. "Sebastian is nog maar 23. Op die leeftijd begon ik pas met racen. Ik denk dat we nog erg veel van hem gaan zien. Maar Mark doet ook nog goed mee en in Robert Kubica zie ik ook wel een toekomstig kampioen. Dan hebben we nog Jenson Button, die altijd heel erg netjes rijdt, en Lewis Hamilton, misschien wel de beste racer van het stel. En Fernando Alonso is in mijn ogen de meest complete coureur. Samen vormen deze coureurs een bijzonder getalenteerd groepje."