Bennati wil ritzeges in alle grote ronden

Frank (franklop)

Daniele Bennati zal bij het Luxembourg Pro Cycling Project de speerpunt worden in de sprints. De Italiaan, die de laatste seizoenen voor Liquigas uitkwam, zet direct hoog in. Hij wil zowel in de Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta à España een ritzege behalen in 2011.

"De ploeg bood een een fantastische opportuniteit," zei Bennati tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik voel me gevleid en gewaardeerd door de interesse. Er wordt veel van me verwacht, ik word de nummer één voor de sprints. En waarom zou ik niet kunnen winnen in de Giro, de Tour én de Vuelta?"

Bennati zal dus starten in de drie grote ronden, waardoor hij daarbuiten enige mooie koersen moet laten schieten. "Vlaanderen en Roubaix zou ik erg graag rijden, maar de vorige jaren zorgden ze voor problemen aan de achillespees. Ik start in de rondes van Qatar en Oman. Daarna rijd ik opeenvolgend Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milan-Sanremo, waar ik start om te winnen. Daarna rijd ik Gent-Wevelgem, wat dus mijn enige kasseiklassieker is."