A1 drie nachten dicht voor spoedreparaties

Redactie

De A1 tussen Muiderberg en Eemnes gaat de komende drie nachten dicht voor spoedreparaties. Door de vorst van de afgelopen tijd is schade ontstaan die volgens Rijkswaterstaat direct hersteld moet worden.

In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de A1 richting Amersfoort onder handen genomen. De twee nachten daarna wordt gewerkt op het gedeelte richting Amsterdam. De spoedreparatie is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat steentjes van het wegdek losraken door de vorst. Daardoor kunnen uiteindelijk gaten in het wegdek ontstaan.

In de drie nachten is de weg in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Eemnes. Verkeer wordt omgeleid via de A6 en de A27. De extra reistijd is volgens Rijkswaterstaat ongeveer een kwartier.

De A1 richting Amersfoort werd afgelopen weekend en maandag ook al afgesloten voor spoedreparaties. De nieuwe reparaties beginnen om 21.00 uur. De ochtend erna moet de weg om 06.00 uur weer open gaan.

Deze winter is tot nu toe op elf locaties door vorst schade aan het wegdek ontstaan die tot hinder voor de weggebruiker leidde. Rijkswaterstaat heeft de schade op negen van die locaties hersteld.