Ook Qatar voorstander van WK 2022 in winter

Niels (DerMeister)

Het organiserende Qatar staat open om het WK van 2022 in de winter te organiseren. Hoofd van de Aziatische voetbalbond, Mohammed bin Hammam liet dit weten.

"Als het toernooi verplaatst wordt naar januari is dat een win-winsituatie voor alle partijen", zegt Bin Hammam uit Qatar. Volgens Bin Hamman valt een WK in januari 'ook makkelijker te organiseren, omdat het samenvalt met de winterstop in veel competities'.

Bin Hamman vindt dat een WK in de winter veel voordelen geeft. Zo zouden 'de spelers beter in vorm zijn in plaats van volledig uitgeput na een slopend seizoen waarin het aantal wedstrijden op kan lopen tot zestig'. Toch vindt hij dat het eindtoernooi ook in juni en juli perfect georganiseerd kan worden door Qatar.

Sinds Qatar begin december het WK kreeg toegewezen, opperden onder meer Franz Beckenbauer en UEFA-voorzitter Michel Platini het idee om het toernooi te verplaatsen naar de wintermaanden, gezien de hoge temperaturen in de zomer in Qatar. Onlangs zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter een eenmalig uitstapje te overwegen. Wel vindt de Zwitser dat het organiserende Qatar daartoe het initiatief moet nemen.