[PDC] Taylor simpel naar achtste finales

Niels (DerMeister)

Phil Taylor heeft zich gisteravond simpel geplaatst voor de achtste finales van het PDC World Darts Championship. In Alexandra Palace gunde de veelvoudig wereldkampioen zijn opponent Per Laursen geen set. Ook Adrian Lewis en Mark Hylton haalde de laatste acht.

Taylor haalde in zijn tweede ronde-partij tegen Laursen een redelijk niveau, al bood Laursen goed tegenstand. Op de beslissende momenten sloeg The Power, die hier en daar wel wat schoonheidsfoutjes maakte, echter sterk toe. In de achtste finales treft Taylor zijn landgenoot Peter Wright.

Adrian Lewis, gezien als kandidaat voor de eindoverwinning, liet zich gisteren opnieuw van zijn goede kant zien. Tegen Mark Dudbridge heerste The Jackpot drie sets lang en zodoende liep hij snel uit naar een 3-0 voorsprong in sets. Vervolgens kreeg Dudbrigde de kans om terug in de wedstrijd te komen. Hij won de vierde set, maar Flash moest toezien hoe Lewis in de vijfde set alsnog de partij naar zich toe trok. In de volgende ronde wacht een ontmoeting met Robert Thornton.

Hylton blijft verrassend presteren in Alexandra Palace. Nadat hij in de eerste ronde al verrassend Steve Beaton wist te verslaan, was ditmaal Colin Lloyd het slachtoffer. Tot een stand van 2-2 ging de wedstrijd gelijk op, maar vervolgens wist Hylton, nummer 88 op de wereldranglijst, keihard toe te slaan. Hij pakte de vijfde en zesde set en won zodoende met 4-2 van Lloyd. De debutant treft in de achtste finales Mark Webster.