Van Basten verbaasd over komst Leonardo naar Inter

Olga Kroeders

Marco van Basten staat enigszins verbaasd te kijken van de komst van Leonardo bij Internazionale.  Vorig jaar was de Braziliaanse oefenmeester nog coach van aartsrivaal AC Milan, waar Van Basten in het verleden de sterren van de hemel speelde. Ook Leonardo was als voetballer actief bij AC Milan. Onlangs volgde hij bij Inter de ontslagen Rafael Benítez op.

"Ik zou werken bij Inter als verraad beschouwen", aldus Van Basten tegenover Sky Italia. "Maar het is natuurlijk zo dat ik op een prettige manier bij Milan ben vertrokken, voor Leonardo geldt dat niet", zo voegt de voormalige bondscoach van Oranje eraan toe.

Leonardo werd vorig jaar door AC Milan aangesteld met als doel het behalen van het landskampioenschap. De voormalige linksback kon deze verwachtingen echter niet waarmaken en zodoende werd hij de laan uitgestuurd. Als Van Basten in zijn schoenen had gestaan, zou hij niet naar Inter zijn gegaan.

"Ik heb niets tegen Inter, maar voor mij voelt het niet prettig om van de rossoneri naar de nerazzurri over te stappen."