Schoolmeisjes beboet voor afluisteren leraren

Djeez

Twee Zweedse meisjes moeten het de komende tijd zonder zakgeld stellen. De meisjes uit Stockholm zijn ieder veroordeeld tot het betalen van een boete van tweeduizend Zweedse kronen, zo'n tweehonderd euro. De tieners hebben met behulp van een verborgen microfoontje hun leraren afgeluisterd.

De schoolmeisjes zaten in de rats of ze zouden blijven zitten. Het tweetal bedacht daarom een lumineus plan. Zij besloten met behulp van een verborgen microfoontje hun leraren af te luisteren tijdens een vergadering waarin werd besproken welke leerlingen in de gevarenzone zitten. De meisjes hoopten met deze informatie hun cijfers nog te kunnen opkrikken.

Zo gezegd zo gedaan. Het jeugdige spionnenduo wist een sleutel tot de lerarenkamer te bemachtigen en kocht een simpel microfoontje bij een gadgetshop. Vervolgens verstopten de meisjes het microfoontje in de personeelsruimte.

Waarschijnlijk had er geen haan gekraaid naar de actie als een van de meisjes niet zo stom was geweest het plan uit de doeken te doen op haar Facebook-pagina. De school kreeg lucht van de zaak en deed aangifte van lokaalvredebreuk. De rechter ging hierin mee en veroordeelde de meisjes tot het betalen van een flinke boete. Of de meisjes nog op dezelfde middelbare school zitten is helaas niet bekend.