Zangeres Marina hekelt Amerikaanse droom

Thom Puiman (Juicyhil)

Marina Diamandis heeft het niet zo op glitter en glamour. De 24-jarige zangeres die schuilgaat achter Marina and the Diamonds ambieert geen leven als popster, maar wil haar generatie graag helpen. Ze heeft pas een album op de markt, genaamd Family Jewels, maar heeft grootse toekomstplannen.

"Ik word niet beïnvloed door Hollywood", zegt de zangeres uit Wales stellig voor de camera van Novum Nieuws. "Ik maak popliedjes met een betekenis, maar ik ben me ook erg bewust van het feit dat ik geen onderdeel wil zijn van de industrie waarin ik werk. Ik wil niet worden zoals iedere andere zangeres."

Marina heeft kritiek op de hedendaagse 'American dream' waarbij de nadruk volgens haar ligt op succes, geld en schoonheid. "Ik wil niet dat mijn carrière over ego gaat, want popmuziek gaat vaak over ego. Over glamour, schoonheid en aandacht en sterrendom. Daar ben ik niet in geïnteresseerd. Ik wil mijn generatie graag helpen", zegt de zangeres.

"Ik vind het suf om dat nu al te zeggen, omdat ik nog maar een album heb. Ik heb nog niet veel gedaan, maar heb hele grote aspiraties. En die blijven hopelijk niet beperkt tot muziek, maar ik hoop wel dat die muziek het verschil maakt." Marina is zich bewust van de impact die haar woorden hebben. "Soms ben ik zo diepgaand, dat ik gewoon dood wil", lacht ze.