Sonck vindt in Lierse nieuwe club

ChiefBigFoot

Wesley Sonck heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De Belgische spits een tweejarig contract getekend bij promovendus Lierse SK. Hij komt transfervrij over van Club Brugge.

De Egyptische eigenaar van Lierse, Maged Samy, spreekt met deze transfer zijn ambitie uit. "Ik ben er zeker van dat we met Sonck een bijzonder waardevolle speler hebben aangetrokken. Sonck heeft een neus voor doelpunten en is een echte leider op het veld. Zo'n versterking hadden we nodig."

Lierse heeft na vier speeldagen nog geen enkel punt behaald en wist nog maar twee keer te scoren. "Dat schrikt Sonck niet af. Hij weet dat er genoeg mogelijkheden in deze ploeg zitten en hij zal onze ambities helpen waarmaken." Behalve Sonck heeft de Egyptische baas nog meer versterkingen op het oog. Zo verhoogde hij het budget van zijn club van 10 miljoen euro naar 12,5 miljoen euro.

Sonck zelf is alvast erg blij dat hij in België kan blijven. "Ik heb een vrouw en drie kinderen. Dan kies ik liever voor minder geld dan een gek bedrag in een gek land. Hopelijk ben ik de verlossende transfer en komen er nog jongens naar hier." Sonck, fit maar nog niet wedstrijdfit, koos Lierse ook omdat hij goeie herinneringen heeft aan Lierse-trainer Aimé Anthuenis, die Sonck bij de Rode Duivels haalde. "Met Aimé heb ik een heel mooie tijd beleefd, hij heeft me altijd vertrouwen gegeven."