Duitsers veroorzaken ophef met nepmachinegeweer

Redactie

Vier Duitsers hebben maandag in Den Haag ophef veroorzaakt door al rijdend vanuit een auto een nepmachinegeweer op passerende voertuigen te richten. De Duitsers zijn opgepakt.

Rond 14.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd een auto slingerend over de Lozerlaan rijden. Een inzittende richtte ogenschijnlijk een pistool op passerende voertuigen. Aan de andere kant hing een passagier uit het raam met een nepmachinegeweer. Ook werd met een Duitse vlag en een mes gezwaaid.

De agent waarschuwde zijn collega's. Net voordat de Duitsers een vakantiepark aan de Machiel Vrijenhoeklaan op wilden rijden, werd de auto aan de kant gezet. In de auto vond de politie plastic zwaarden en nepvuurwapens waarmee plastic balletjes kunnen worden afgeschoten.

De inzittenden, twee mannen van 18 en 20 jaar en twee 18-jarige vrouwen, bekenden met de wapens te hebben gezwaaid. Ze schoten voor de lol op verkeersborden en bomen. De wapens die ze bij zich hadden zijn in Duitsland wel legaal en gemakkelijk te kopen, maar ook daar mag er niet achteloos mee op straat worden gezwaaid.