Miljoenen aan drugs gevonden in loods Nieuw-Vennep

Redactie

De politie heeft vorige week dinsdag in een loods in Nieuw-Vennep zevenduizend kilo hasj en hennep gevonden. De politie schat de verkoopwaarde op veertig miljoen euro. In de zaak werd op de zondag voor de vondst al een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij is hoofdverdachte in de zaak en wordt verdacht van drugshandel.

Ook zijn 31-jarige vriendin en de huurder van de loods zijn opgepakt. Na een tip doorzocht de politie zondag de woning van de hoofdverdachte. Daarbij werden tientallen pillen, geld, munitie en mogelijk een vuurwapen gevonden. Toen de man thuiskwam, werd hij meteen aangehouden.

Later doorzochten agenten de loods in Nieuw-Vennep. De drugs waren verpakt in dozen in een grote transportcontainer. Afgelopen vrijdag werd bij een aanvullende doorzoeking administratie in beslag genomen.

Een loods in Alphen aan den Rijn werd ook doorzocht, maar daar werd niets gevonden. De vriendin is inmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. De hoofdverdachte en de huurder zitten nog vast.