Arnautovic: "Sampdoria uit of thuis is een wereld van verschil"

Olga Kroeders

Werder Bremen won het heenduel in de laatste voorronde van de Champions League weliswaar met 3-1 van Sampdoria, maar Marko Arnautovic waarschuwt zijn ploeg voor onderschatting.

Werder won vorige week gemakkelijk met 3-1 van Sampdoria, maar door het gemaakte uitdoelpunt van de Italianen ligt gevaar op de loer. Arnautovic, die deze zomer voor bijna zeven miljoen euro overkwam van FC Twente, waakt voor een te lichte opvatting in de aanloop naar de return. Volgens de aanvaller zal Samp in eigen huis anders voor de dag komen.

"Iedereen weet dat deze wedstrijd een groot slagveld zal worden", aldus Arnautovic op het digitale thuis van Werder Bremen. "Een Sampdoria dat thuis of uit speelt is een wereld van verschil. Afgelopen seizoen sprokkelden ze het grootste gedeelte van hun puntentotaal in eigen huis bijeen en bovendien hebben ze met Giampaolo Pazzini en Antonio Cassano twee levensgevaarlijke spitsen in huis.

Arnautovic spreekt uit ervaring, omdat hij vorig seizoen het shirt van Internazionale droeg en daardoor de Serie A goed kent. "We moeten trachten zo lang mogelijk geen doelpunten tegen te krijgen. We denken er niet om in dit stadium van de Champions League uitgeschakeld te worden."