Benayoun kan leven met rol van 'supersub'

Olga Kroeders

Yossi Benayoun is blij met zijn rol als invaller bij Chelsea. De middenvelder verruilde deze zomer Liverpool voor de regerend landskampioen van Engeland.

Benayoun maakte nog niet zijn opwachting vanaf het beginsignaal, maar heeft het uitstekend naar zijn zin bij Chelsea. Afgelopen weekeinde maakte hij zijn eerste doelpunt voor The Blues in het duel met Wigan Athletic, dat met ruime cijfers werd verslagen (6-0). De Israëliër is naar eigen zeggen gewend aan zijn rol als bankzitter. In zijn beginjaren bij Liverpool vervulde hij dezelfde rol.

"Toen ik binnenkwam bij Liverpool moest ik ook vaak als invaller aantreden", aldus Benayoun in gesprek met The Daily Mail. "Nu functioneer ik op dezelfde wijze bij Chelsea. Als je je eerste seizoen speelt bij je nieuwe werkgever is geduld een vereiste. Er zijn veel spelers met kwaliteit hier, maar ik zal iedere kans aangrijpen om mijn kwaliteiten te tonen."

Chelsea kent een perfecte start van het nieuwe seizoen in de Premier League. Zowel de eerste als de tweede wedstrijd werd zes keer gescoord, terwijl de 'nul' werd gehouden. Benayoun: "Om tweemaal met 6-0 te winnen heb je vertrouwen nodig en dat is er."