'Verdachte verkrachting India langer vast'

Redactie

Een man die ervan verdacht wordt twee Nederlandse toeristen in India wekenlang te hebben verkracht komt niet op borgtocht vrij en blijft langer vastzitten. Dat heeft een Indiase rechter bepaald. De verdachte claimt dat de seks met wederzijdse instemming plaatsvond, schrijft de krant The Times of India.

Twee mannen deden zich voor als gids, waarna zij de vrouwen zouden hebben beroofd en verkracht toen zij door het land trokken. De vrouwen zouden hun geld hebben teruggevraagd, nadat zij het idee kregen dat de twee te veel rekenden voor hun diensten. Hierop zouden zij onder meer hun paspoorten hebben moeten inleveren, waarna ze werden verkracht. Een van hen nam na terugkomst in Nederland contact op met de Indiase politie.

De beschuldigingen van de vrouwen kloppen volgens de verdachte, afkomstig uit Kashmir, niet. Hij zegt over intieme e-mailwisselingen en foto's met een van de vrouwen te beschikken. Bovendien zou de Indiase politie niet de juiste procedures hebben gevolgd om de claims van Nederlandse vrouwen te checken. De man werd vorige week zaterdag opgepakt. De andere verdachte is nog voortvluchtig.