Tabarez: "Nederland moeilijk, niet onmogelijk"

JJdJ1984

Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, sprak met veel respect over het Nederlands Elftal. Oranje is komende dinsdag de tegenstander van de Zuid-Amerikanen in de halve finale van het WK voetbal.

"Het wordt heel moeilijk, maar niet onmogelijk," zei Tabarez een dag na de sensationele ontsnapping tegen Ghana. Tabarez was duidelijk al goed geïnformeerd over het elftal van Bert van Marwijk. Hij wist dat Nederland al sinds 2008 een ongeslagen status heeft. "Deze generatie speelt wat anders dan Nederland traditioneel doet, het is een zeer uitgebalanceerd elftal. Achterin geven ze niks weg, het steekt daar goed in elkaar. Wat dat betreft verschilt dit Oranje met vroeger, toen ze hun verdedigende taken nog wel eens verwaarloosden en daar niet zoveel belang aan toekenden."

De geroutineerde trainer weet dat Oranje ook in andere linies over grote kwaliteiten beschikt. "Ze hebben middenvelders die technisch zeer goed onderlegd zijn, zoals Van Bommel, Sneijder en Robben, en spelers die hun technische capaciteiten koppelen aan ongelooflijk veel kracht, zoals Kuijt. Dit team houdt bovendien vast aan de traditionele aanvallende spelopvatting van Nederland."

De bondscoach van Uruguay kampt met nogal wat personele problemen in aanloop naar het doel met Nederland maar maakt zich geen zorgen. "Ik heb genoeg voetballers in mijn selectie om een elftal samen te stellen waar ik vertrouwen in heb. Ik denk dat we onze capaciteiten al hebben bewezen. Twintig van de 23 selectiespelers hebben al op het veld gestaan."