[MotoGP] Uitslag kwalificatie Catalunya

Peterselieman

Jorge Lorenzo heeft de poleposition veroverd voor de MotoGP race op het circuit van Barcelona. De Spanjaard bleef Casey Stoner en de verrassende Randy de Puniet ruim voor.

De Puniet leidde het grootste deel van de kwalificatie, maar in het laatste half uur stelde Lorenzo orde op zaken. Stoner pakte hem de poleposition nog af, maar Lorenzo ging in de laatste twee minuten tweemaal onder de tijd van de Australiër door en zette uiteindelijk 1:42,046 op de klokken. Stoner bleef uiteindelijk De Puniet nipt voor die in zijn laatste poging naar plaats drie reed. Dani Pedrosa mag morgen van plaats vier starten. Grote tegenvallers waren Nicky Hayden (plaats 12) en Marco Melandri (plaats 14).

In de 125cc reed Marc Marquez naar de snelste tijd. De Derbi-rijder bleef zijn teamgenoot Pol Espargaro en Aprilia-coureur Bradley Smith nipt voor. Jasper Iwema kwam niet verder dan startplaats twintig, zeven plaatsen voor Michael van der Mark.

De poleposition in de Moto2 werd een prooi voor Andrea Iannone. De Italiaan bleef de Japanner Yuki Takahashi en en de Zwitser Thomas Luthi ruim voor.