[Kwartfinale] Argentinië onderuit tegen Duitsland

Olga Kroeders

Argentinië is in de kwartfinales op het WK voetbal uitgeschakeld. De Zuid-Amerikanen verloren zojuist met 0-4 van Duitsland.

Al na drie minuten kwamen de Duitsers op voorsprong. Müller kwam goed inlopen op een vrije trap en kopte de bal in  het doel voor een aan de grond genagelde Romero. De Duitsers roken bloed en waren voortdurend op de Argentijnse helft te vinden. Een schot van Schweinsteiger ging net over. In de veertiende minuut kreeg Di Maria een kansje maar hij zocht te lang naar zijn goede voet en leverde een te matige pass af. In de 23e minuut was het bijna 0-2. Via Argentijns balverlies kwam de bal bij Müller die hem goed aflegde bij Klose. De spits van Bayern trapte echter over.

Podolski zette in de dertigste minuut een blok voor de bijna doorgebroken Tévez. Gevolg was een vrije trap voor de Zuid-Amerikanen. Messi schoot net buiten de zestien meter echter hoog over het doel van Neuer. De Argentijnen begonnen sterker te worden en in de 37e minuut scoorden ze. Het doelpunt van Higuain werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Even daarna werden de Duitsers weer wat gevaarlijker maar het harde schot van Podolski ging naast het Argentijnse doel. In het resterende deel van de eerste helft kregen beide ploegen wel wat kansjes maar de ruststand bleef 0-1 in het voordeel van de Duitsers.

De twee ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Rodríguez kreeg na een voorzet van Heinze plots ruimte, maar trapte de bal knullig op een Duitse verdediger. Argentinië probeerde Duitsland onder druk te zetten, maar de Duitsers zetten alle middelen in om de Argentijnen het scoren te beletten. Higuain kreeg vrije baan naar de Duitse keeper Neuer, maar liep vast voordat hij de bal naar een wachtende Messi kon spelen. In de 68e minuut kwam Duitsland op 0-2. Podolski nam een voorzet van Müller mee en zonderde Klose voor doel af. Klose tikte de bal in het doel. In de 74e minuut beslisten de Duitsers het duel. Schweinsteiger wist door de Argentijnse verdediging heen te komen en vond uiteindelijk Friedrich die de bal alleen hoefde binnen te tikken.

Voor de Argentijnen was de derde goal de genadeslag. De Duitsers waren in het resterende deel van de wedstrijd heer en meester over de partij. Een paar minuten voor tijd scoorde Klose zelfs nog de 0-4 nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Özil. Doelman Romero was kansloos. De 0-4 was ook de eindstand.


Argentinië

0 - 4

Duitsland


   3' Müller
 67' Klose
 74' Friedrich
 88' Klose
 
 Gele kaart: Otamendi, Mascherano, (Argentinië), Müller, (Duitsland)
 
Stadion: Green Point Stadium, Kaapstad
Toeschouwers: 64.100
Arbiter: Irmatov (Oez)
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Otamendi (Pastore/70)
Demichelis
Burdisso
Heinze
Maxi Rodríguez
Mascherano
Messi
Di María (Agüero/75)
Tévez
Higuaín
  Neuer
Lahm
Mertesacker
Friedrich
Boateng (Jansen/74)
Müller (Trochowski/84)
Khedira (Kroos/78)
Özil
Schweinsteiger
Podolski
Klose