Heidebrand NB nog niet onder controle

Redactie

De heidebrand op de Strabrechtse heide in Noord-Brabant is zaterdagochtend nog altijd niet onder controle. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat hij uitbreidt, zegt een woordvoerder.

De brandweer heeft de hele nacht geblust. De ploegen worden afgelost. Rond 08.45 uur volgt een nieuw overleg over hoe verder te gaan met de bestrijding.

De A67 is nog steeds ter hoogte van Geldrop afgesloten. Er is geen zicht op wanneer de snelweg kan worden vrijgegeven. De brand woedt aan de zuidkant van de snelweg. Vrijdag had het vuur ook diverse brandjes aan de noordkant veroorzaakt.

De brandweer adviseerde omwonenden toen hun huis te verlaten. Dezelfde avond werd het vuur echter geblust en konden de bewoners weer naar huis. De brand wordt bestreden door tweehonderd brandweermannen, dertig brandweervoertuigen, een blushelikopter en vier crashtenders. De brand heeft al meer dan honderdvijftig hectare verwoest.

De brand brak vrijdag rond 14.00 uur uit nabij Heeze. Hoe het vuur is ontstaan, is nog niet bekend. Voor zover bekend zijn twee mensen met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis gebracht.