Rossi waarschijnlijk langer bij Yamaha

Peterselieman

Het lijkt er op dat Valentino Rossi zijn contract bij Yamaha in de MotoGP gaat verlengen. De Italiaan won het afgelopen seizoen de wereldtitel met het Japanse merk en hoewel hij met Ducati leek te flirten lijkt het er op dat hij zijn huidige team toch trouw blijft.

Rossi heeft een vriendschappelijke band met Ducati-directeur Filippo Preziosi, maar dat is geen reden om Yamaha in te ruilen voor Ducati. "Met Preziosi onderhoud ik al jarenlang een vriendschappelijke relatie, maar behalve dat zijn er geen besprekingen met Ducati gaande. Het is 99% zeker dat ik bij Yamaha blijf," zei Rossi tegen La Gazzetta dello Sport.

Preziosi bevestigt de lezing van de negenvoudig wereldkampioen. "We hebben meer dan een jaar met Rossi gesproken, maar het is een mogelijkheid die erg ver weg ligt. We onderhouden een goede relatie, ook vriendschappelijk, maar er is nooit een omstandigheid geweest om te gaan zitten om te gaan praten, omdat Vale duidelijk heeft gemaakt dat hij bij Yamaha wil blijven."

Dat Rossi bij Yamaha is opmerkelijk omdat hij vorig jaar nog zei dat of hij of teamgenoot Jorge Lorenzo zou moeten vertrekken, omdat beide karakters botsen. De Italiaan zwakte dit later af en hoewel er nog niets getekend is lijkt het er op dat beide kemphanen Yamaha toch trouw zullen blijven.