[NHL Playoffs] Flyers dwingen game 7 af

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers zijn hard op weg om iets te presteren dat al ruim dertig jaar niemand gelukt is: terugkomen van een 3-0 achterstand in een playoffserie om hem vervolgens te winnen. Met deze 2-1 overwinning op de Boston Bruins brengen zij de stand op 3-3, waardoor een beslissende zevende wedstrijd nodig is om te bepalen welke ploeg het tegen de Montreal Canadiens mag opnemen in de eastern conference finals.

Man van de wedstrijd werd Flyer-captain Mike Richards, die een goal maakte en een assist gaf. Goalie Michael Leighton, die zijn eerste wedstrijd in de playoff als starter op het formulier stond, maakte 30 reddingen uit 31 schoten op doel. Leighton had voorafgaand aan de vorige wedstrijd, waarin hij de geblesseerde Brian Boucher halverwege moest vervangen al ruim twee maanden niet gespeeld vanwege een enkelblessure. Danny Briere maakte de tweede goal voor de Flyers, terwijl voor Boston Milan Lucic scoorde.

De wedstrijd ging continue gelijk op met kansen voor beide teams, maar de Flyers waren iets gelukkiger in de uitvoering waardoor zij na twee perioden op een 2-0 voorsprong stonden. In de derde periode speelden de Flyers duidelijk op safe en speelden zij zodra het kon de puck uit de verdedigingszone vandaan, zonder de mogelijkheid tot het opzetten van een eigen aanval. Dit resulteerde erin dat de Bruins pas een minuut voor tijd de gelijkmaker konden maken, te laat om de Flyers nog van de overwinning af te houden.