[NHL Playoffs] Canadiens schakelen Penguins uit

Denny (nyny83)

De als achtste geplaatste Montreal Canadiens hebben voor een daverende verrassing gezorgd door de Pittsburgh Penguins, de verdedigend kampioenen, uit te schakelen in de playoffs om de Stanley Cup. Na een snelle 4-0 voorsprong speelden zij de wedstrijd uit naar een 5-2 eindstand, waarmee zij zich plaatsten voor de eastern conference finals.

Goalie Jaroslav Halak was wederom de grootste plaaggeest voor de Penguins. Hij stopte 37 van de 39 schoten op doel, waaronder enkele schoten van zeer dichtbij die vrijwel zekere treffers waren. Vroeg in de wedstrijd zorgde dat voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de Penguins, die na de snelle achterstand een nerveuze indruk maakten.

Al na 30 seconden lag de puck al achter de matig keepende Penguins-goalie Marc-Andre Fleury. Brian Gionta veranderde een backhand-schot van PK Subban van richting. De Penguins hadden vervolgens moeite om het spel te maken tegen de Canadiens die achterover leunden en vertrouwden op goalie Halak en enkele snelle uitbraken. De 2-0 van Dominic Moore kwam echter niet uit een uitbraak maar een knap schot uit de draai.

In de tweede periode kregen de Canadiens het publiek stil door na drie en een halve minuut spelen via Michael Cammalleri op 3-0 te komen en anderhalve minuut later shorthanded zelfs de 4-0 te scoren. Bij de 4-0 kon Travis Moen zo tussen de verdediging van de Penguins door schaatsen zonder te worden aangevallen. Na de 4-0 werd goalie Fleury vervangen door Brent Johnson. Deze deed het iets beter dan zijn collega, maar het was niet voldoende voor de overwinning.

De Penguins kwamen in de tweede periode namelijk nog wel terug tot 4-2 waardoor het publiek er toch ngo maar eens goed voor ging zitten, maar halverwege de derde periode maakte Brian Gionta een einde aan alle hoop op een overwinning door de 5-2 te scoren. Hij tikte in de powerplay knap de puck vanuit de lucht binnen na een hoog opspringende pass van Cammalleri. Dit bleef uiteindelijk ook de eindstand.