Cypher bevestigt inschrijving voor 2011

Peterselieman

De Amerikaanse Cypher Group heeft bevestigd dat het zich bij de FIA gemeld heeft om vanaf het seizoen 2011 deel te gaan nemen aan het Formule 1-wereldkampioenschap. Het Amerikaanse bedrijf wil het dertiende slot op de grid in bezit krijgen.

Cypher meldt dat het "ervaren enigneers, ontwerpers en zakenmensen" aan zich gebonden heeft met als doel om "een succesvol Amerikaans F1-team" op te zetten. Om problemen tegen te gaan wil het bedrijf in de best mogelijke onderdelen op de auto's zetten. Hiervoor is het "in contact met gevestigde fabrikanten van Formule 1-auto's en -onderdelen."

"Onze doelen zijn om uiteindelijk competitief te worden, ongeëvenaard toegang van en interactie met onze fans heeft door hoge standaarden van integriteit samen met het creatieve out-of-the-box denken," zo luidde een verklaring van het bedrijf dat zich alleen definitief in wil schrijven als het budget voor volgend jaar rond is. "We gaan niet meedoen om Amerika, de fans en onszelf voor schut te zetten. We willen Amerika geven wat het verdient."