Uitslag Roda JC - FC Utrecht

Olga Kroeders

FC Utrecht heeft een grote stap gedaan richting de voorronde van de Europa League. De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs wonnen de Utrechters vanmiddag met 0-2 bij Roda JC.

Roda-doelman Przemyslaw Tyton zag na een minuut spelen een schot van Tim Cornelisse op zich afkomen en leek deze eenvoudig te kunnen stoppen. Tyton liet de bal echter via zijn handen over zijn lichaam heen over de doellijn stuiteren. Ook in de rest van de eerste helft was Utrecht de betere ploeg. Vlak voor rust kwam het overwicht in uiting in nog een treffer. Ricky van Wolfswinkel zette door op links en gaf een lage voorzet die eenvoudig weggewerkt leek te kunnen worden door Lazslo Bodor. Hij liet de bal echter lopen, waarna Dries Mertens de kans wist te benutten.

In de tweede helft gingen de Limburgers met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. ze kregen daarvoor ook een aantal mogelijkheden, maar het was FC Utrecht wat de grootste kansen had. Jakob Mulenga was dicht bij de 0-3 maar zijn kopbal ging net naast. Bij een intikker koos Mulenga vervolgens voor de verkeerde voet. Gescoord werd er echter niet meer in de tweede helft.

Aankomende zondag is de return in Utrecht.


Roda JC

0 - 2

FC Utrecht


   2' Cornelisse
 41' Mertens
 
 Gele kaart: Kruiswijk, Junker, (Roda JC), Wuytens, Nesu, V. Wolfswinkel, (FC Utrecht)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.544
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Saeijs
De Fauw
Kruiswijk
Bodor
Delorge
Vormer
Hadouir (Lachambre/46)
Janssen
Junker
Skoubo
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Maguire
Silberbauer
Mertens
Asare
v.Wolfswinkel (Loval/71)
Mulenga