Kampioensrede Van Gaal op discomuziek

bennootje

De populariteit van Louis van Gaal in Duitsland neemt ongekende vormen aan. Boulevardkrant Bild benoemde de trainer van Bayern München na zijn hilarische balkonscène zondag op het stadhuis van München al tot de leukste Hollander sinds showmaster Rudi Carrell.

Een paar dagen later besloot een Duitse deejay, met de toepasselijke naam DJ Feierbiest, de kampioensrede van de onstuitbare Amsterdammer te verknippen en op discomuziek te zetten. Het resultaat is een komische aanschakeling van kreten van Van Gaal op een aanstekelijke dreun.

De voormalige kampioenscoach van Ajax, Barcelona en AZ haalde tijdens de huldiging op de volgepakte Mariënplatz verbaal weer alles uit de kast. Van Gaal liet zijn ploeg de beste zijn van Gelsenkirchen, Bremen en Hamburg en misschien ook nog wel van Europa. Ook de manier waarop hij met veel stemverheffing FC Bayern riep, is door de bedenker van de muzikale ode gretig verwerkt.

Bild sprak van een 'cultrede' van Van Gaal. De naam DJ Feierbiest verwijst naar één van de vele uitspraken van Van Gaal in een grappige mengeling van Duits en Nederlands. Hij noemde zichzelf onlangs tijdens een persconferentie een 'feierbiest' (feestbeest).