Federer denkt nog niet aan stoppen

Frank (franklop)

Ondanks dat Roger Federer bijna alles in zijn tenniscarrière heeft gewonnen denkt hij nog niet aan stoppen. Eerder werd gedacht dat de Zwitser, al in totaal 282 weken nummer één van de wereld, na de Olympische Spelen van 2012 in Londen afscheid zou gaan nemen, maar dit spreekt hij met klem tegen in een interview met de BBC.

"Ik kan niet ontkennen dat ik in de tweede helft van mijn loopbaan zit," aldus Federer, zestienvoudig grandslam winnaar, die afgelopen jaar ook nog eens vader werd van een tweeling. "Ook is er natuurlijk veel veranderd in mijn persoonlijke omgeving. Plezier maken staat nu meer dan ooit voorop. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan en vooral genieten."

De enige prijs die Federer nog mis is een olympische gouden medaille, welke hij probeert te veroveren op de Spelen van 2012. "De Spelen zijn niet mijn eindstation, al is dat afhankelijk van mijn fysieke staat. Het denkproces ‘hoe zal ik deze sport ooit verlaten?' is nog niet eens op gang gekomen."

"Het is ongelooflijk wat er de afgelopen twaalf maanden is gebeurd. Vorig jaar rond deze tijd stond ik op dertien Grand Slams en had ik nog geen twee dochters. Het zijn emotionele maanden geweest."