EA lijdt minder verlies

Redactie

Electronic Arts heeft een verlies geleden van 533 miljoen euro in de periode april 2009 tot en met maart 2010. Dat is een aanzienlijke vermindering van het verlies in het voorgaande jaar. Toen leed EA nog 856 miljoen euro verlies.

Sindsdien heeft Electronic Arts het roer omgegooid."We werken binnen dit bedrijf met een simpel idee: minder games, grotere games, en hits binnen de hardcore doelgroep. Dit zal resulteren in successen op het vlak van digitale distributie", legt John Riccitiello van Electronic Arts uit.

In het vierde kwartaal heeft Electronic Arts aanzienlijk beter gepresteerd dan in het jaar daar voor. Een verlies van 33 miljoen euro is omgezet in een winst van 23,6 miljoen euro. Bovendien is de omzet aanzienlijk gestegen. Van 94 miljoen euro vorig jaar steeg de omzet naar 771 miljoen euro dit jaar. Deze gigantische groei wordt door Electronic Arts vooral toebedeeld aan het onverwachtse succes van Battlefield Bad Company 2. Deze game heeft sinds de release in maart al meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

"Gamers zijn de meest kritische consumenten binnen de entertainmentmarkt. Ze tolereren een slecht product niet. Ik ben van mening dat Electronic Arts het roer heeft omgegooid. Consumenten identificeren zich nu met onze games en zien hoge kwaliteit en veel innovatie. [...] We herbouwen de reputatie van EA met de consument."

Voor het lopende financiële jaar dat op 31 maart 2011 afloopt, verwacht Electronic Arts nog wel enkele problemen. Door veranderingen binnen het schema van de gamereleases denkt Electronic Arts dat de omzet zal dalen. Het succes van de downloadgame 'Battlefield 1943' heeft er voor gezorgd dat Electronic Arts actiever zal worden op het gebied van digitale distributie. EA verwacht een groei van 30 procent op dat gebied.

EA lijdt minder verlies
EA lijdt minder verlies (Foto: Novum)