Cardiff via Leicester naar play-off-finale

Olga Kroeders

Cardiff City strijdt 22 mei tegen Blackpool om promotie naar de Premier League. De ploeg verloor gisteren thuis met 3-2 van Leicester City. Omdat Cardiff het eerste duel in Leicester met 1-0 had gewonnen, waren verlenging en ook strafschoppen nodig. Vanaf elf meter was Cardiff Leicester met 4-3 de baas.

Cardiff leek met de uitzege op zak en de 1-0 van Michael Chopra halverwege de eerste helft op rozen te zitten. Matty Fryatt zorgde echter al snel voor de 1-1 en een eigen doelpunt van Cardiff-verdediger Mark Hudson betekende de 2-1 voor Leicester. De bezoekers liepen ook nog uit naar 3-1 via Andy King, maar uit een strafschop zorgde Peter Whittingham voor de 3-2 waarmee Cardiff een verlenging afdwong.

Daarin scoorden beide ploegen niet en in de strafschoppenserie waren zowel bij Cardiff als Leicester de eerste drie inzetten raak. Toen ging het mis voor de bezoekers, die vorig seizoen van League One naar het Championship promoveerden. Yann Kermorgant verprutste zijn penalty, waarna Cardiff-goalie David Marshall ook de vijfde penalty van de Foxes uit zijn doel hield.

Dinsdag plaatste Blackpool zich al ten koste van Nottingham Forest voor de finale.