Key hoopt potentieel Sauber te benutten

Peterselieman

De nieuwe technisch directeur van Sauber James Key heeft bij de Zwitserse renstal nog veel werk te verzetten. Het team heeft door de betrouwbaarheidsproblemen nog maar weinig kunnen racen, maar Key is optimistisch dat het tij snel zal keren.

Sauber beleeft de slechtste start uit de teamhistorie, maar volgens Key zal de C29 later dit jaar boven komen drijven. "Het is duidelijk dat we onder druk staan om enkele stappen voorwaarts te maken. Misschien is dit seizoen niet wat iedereen er van gehoopt had, maar we moeten het nu stap voor stap doen. We moeten er voor zorgen dat we als klein team optimaal gaan functioneren nu we voor de grote ontwikkelingen staan. Het kan zijn dat de concurrenten grotere stappen zet dan we verwachten, maar wij hebben ook onze plannen voor de toekomst."

Key heeft al gezien op welke punten de auto verbeterd kan worden. "Er is niets fundamenteels fout aan de auto. De snelheid op het rechte stuk moet verbeterd worden, maar het team werkt daar op dit moment al aan. Daarnaast zijn er enkele aerodynamische zaken die ik veranderd zou willen zien. Het zijn echter geen dingen die je er morgen op kunt schroeven, maar meer ontwikkelingsrichtingen voor de toekomst."