Cruijff geen fan van Mourinho

Sjors (Sj0rSz)

Johan Cruijff is geen grote fan van José Mourinho, de trainer van Internazionale. De erevoorzitter van Barcelona stoort zich meer dan eens aan het gedrag van de Portugees tijdens de wedstrijd.

"Hij is een goede coach, maar ik houd niet van zijn manier van coachen", liet de legendarische nummer 14 weten. "Ik zie wat dat betreft liever Frank Rijkaard of Pep Guardiola aan het werk. Zij gedragen zich als gentlemen. Voor mij draait sport niet alleen om winnen."

Cruijff deed zijn uitspraken aan de vooravond van de kraker in de Champions League tussen Barcelona en Inter. De Spaanse ploeg moet woensdagavond in Nou Camp tegen de Italiaanse club een achterstand van 1-3 goedmaken om opnieuw de finale te halen.

Cruijff, oud-speler en oud-coach van Barcelona, gaf ook nog een fraaie analyse over Zlatan Ibrahimovic, de huidige spits van Barcelona en oud-speler van Inter. "Hij heeft een goede techniek voor een slechte voetballer en een slechte techniek voor een goede voetballer", betoogde de Amsterdammer, die vertrouwt op een goede afloop van de return.

"Zlatan zal meer uit zijn kwaliteiten moeten halen. Het gaat om rendement in het voetbal. Als je vanuit een ander land naar een grote club komt, moet je in mentaal opzicht de belangrijkste stappen zetten. Eén van de dingen die Zlatan nog moet leren is de omschakeling van aanval naar verdediging. Als je in Italië de bal verliest als spits, maakt dat verder niet veel uit. Dan hoef je weinig te doen. Maar als je als aanvaller van Barcelona de bal verspeelt, zul je als eerste moeten reageren. Dat zit er nog niet in bij Zlatan."