Verdachte scooterrijders Nijmegen langer vast

De twee jongens die in het begin van het jaar een voetganger doodreden op een gestolen scooter, blijven langer in de cel. Dat heeft het Arnhemse hof dinsdag bepaald. Het hof wil nog een anonieme getuige uit het ziekenhuis horen. In het betreffende ziekenhuis zouden de verdachten twee artsen bedreigd hebben.

De twee mannen reden op 15 januari jongstleden een 50-jarige man op een zebrapad aan. Waarschijnlijk reden de mannen zo roekeloos omdat ze op een gestolen scooter zaten en eerder een politiepatrouille tegenkwamen. De agenten hadden echter niet de achtervolging ingezet.

Het slachtoffer is later die dag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het duo kwam na de aanrijding zelf ook in het UMC St Radboud terecht. Aldaar zouden zij twee artsen hebben bedreigd.

De Gelderlander
De broer van één van de verdachten werd al veroordeeld tot 51 dagen cel. Hij werd veroordeeld tot deze straf vanwege het feit dat hij een journalist van de Gelderlander had bedreigd. De journalist wilde een verhaal over de zaak schrijven. De krant heeft het verhaal echter nooit gepubliceerd.