FIFA belooft volle stadions in Zuid-Afrika

Olga Kroeders

De FIFA heeft beloofd dat alle WK-wedstrijden komende zomer uitverkocht raken. Secretaris Jérôme Valcke maakte vandaag bekend dat veertig van de 64 wedstrijden inmiddels zijn uitverkocht. "We zorgen ervoor dat er geen enkele plaats onbezet blijft. Dit is van begin af aan ons streven geweest. We gaan er zeker van uit dat de rest van de wedstrijden ook uitverkocht raken."

De wereldvoetbalbond heeft veel kritiek te verduren gehad. De kaarten waren te verkrijgen via internet, maar veel Afrikanen hebben geen internetaansluiting. Hierdoor bleven plekken die niet opgekocht waren door supportersverenigingen of sponsors van de deelnemende landen leeg. Ook schrikt Zuid-Afrika veel supporters af, omdat het criminaliteitcijfer erg hoog is.

Sinds vorige maand worden ook kaarten verkocht in winkels in Zuid-Afrika. Dit kwam de ticketverkoop ten goede. Nu zijn er in totaal nog 130 duizend kaarten te koop.

Het WK in Zuid-Afrika begint op 11 juni met de wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Mexico in het Soccer City Stadium in Johannesburg. Op 11 juli wordt het toernooi ook in dit stadion afgesloten.