'Benítez nieuwe coach Juventus'

Peterselieman

Het lijkt er op dat Liverpool-trainer Rafael Benítez na dit seizoen Liverpool in gaat ruilen voor Juventus. The Daily Mail meldt vandaag dat Juve-voorzitter Jean-Claude Blanc naar Liverpool is gereisd met een contract ter waarde van zestien miljoen voor de oefenmeester die voorts voor 80 miljoen versterkingen mag halen.

Volgens de Britse krant heeft Blanc de afgelopen weken onderhandeld met de zaakwaarnemer van Benítez Manuel Garcia Quilon en ontbreekt nog slechts een handtekening van de Spanjaard. Mocht hij tekenen dan is de kans groot dat ook Álvaro Arbeloa naar Italië verkast. Zowel Liverpool als Juventus beleefden dit jaar geen goed seizoen en een overstap kan voor beide partijen zorgen voor nieuw elan.

Het lijkt er op dat Juventus niet zomaar investeert, maar naast het aantrekken van gevestigde namen ook aan langere termijn denkt. Zo is er concrete belangstelling ontstaan voor sc Heerenveen-speler Filip Djuricic. Het jonge talent maakte dit voorjaar zijn debuut in de hoofdmacht van de Friezen. De jonge spelers Manuel Fischnaller en Carlos Garcia verkassen komende zomer sowieso naar Turijn.

De komst van Benítez naar De Oude Dame is overigens nog niet helemaal zeker, want de Spanjaard lijkt ook wel oren te hebben naar een baan als coach van Real Madrid. Manuel Pellegrini ligt daar onder vuur, omdat er dit jaar wederom geen grote titel voor de Madrilenen in lijkt te zitten. Mocht Benítez daarom het aanbod van Juventus afslaan, dan zijn Laurent Blanc (Bordeaux), Dunga (bondscoach Brazilië) of Massimiliano Allegri (Cagliari) in beeld om naar Turijn te verkassen.