[NHL playoffs] Bruins schakelen Sabres uit

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben de volgende ronde van de playoffs bereikt. Met een 4-3 overwinning werden de als derde geplaatste Buffalo Sabres in zes wedstrijden uitgeschakeld. De Bruins zelf stonden als zesde geplaatst. Man van de wedstrijd werd David Krejci met twee goals en een assist.

Boston scoorde twee powerplay-goals (Krejci en Mark Recchi) om de wedstrijd open te breken en wisten alle powerplay-mogelijkheden van de Sabres af te stoppen. In de serie hebben de Sabres geen enkele powerplay-goal weten te scoren in 22 mogelijkheden. "We zijn trots op onze penalty kill," aldus verdediger Zdeno Chara, de meest gebruikte speler in de penalty kill. "We zijn aggressief, maar staan ook goed opgesteld. De mensen die we op het ijs hebben staan werken keihard en dan is het lastig om tegen ons te scoren."

De Sabres kwamen in de tweede periode nog wel terug tot 2-1 via Patrick Kaleta, maar dichterbij kwamen zij niet doordat Krejci de marge van twee goals herstelde na zeven minuten spelen in de derde periode. Nathan Gerbe maakte vervolgens de 3-2, maar met de backhander van ex-Sabre Miroslav Satan die het doel in ging vijf minuten voor tijd was de wedstrijd definitief beslist. De 4-3 van Thomas Vanek kwam te laat om nog een overtime periode te kunnen afdwingen.

Het grootste verschil in de serie waren de zogeheten special teams, de powerplay en de penalty kill. Vijf tegen vijf was de stand in goals 15-10 in het voordeel van Buffalo, maar doordat de penalty kill van de Bruins alle powerplay-mogelijkheden van de Sabres afstopte wonnen zij alsnog de serie.