Nieuwe naam op nationale opsporingslijst

Redactie

Alex Kwame Fuachie is toegevoegd aan de lijst met de meest gezochte criminelen van Nederland, de Nationale opsporingslijst. Dat meldt de politie Kennemerland maandag. Fuachie wordt gezocht omdat hij in april 2008 samen met een vriend een Bloemendaals gezin overviel.

Hij werkte al vier jaar als klusjesman voor het gezin. Bij de overval werd de vader zo hard tegen zijn hoofd geschopt dat hij een schedelbreuk opliep. Toen hij bewusteloos was, werd hij in zijn buik geschoten. De moeder en dochter werden vastgebonden en ook beschoten. Fuachie en zijn kompaan vluchtten uiteindelijk met bankpasjes van de familie.

De medeverdachte werd al snel aangehouden en is inmiddels veroordeeld tot achttien jaar cel. Fuachie loopt echter nog altijd vrij rond. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de zaak.

Op de opsporingslijst staan inmiddels negen mannen, onder wie Dino Soerel, de veronderstelde 'partner in crime' van Willem Holleeder. De lijst ging begin dit jaar online met acht verdachten en veroordeelden die dringend gezocht worden.