Toyota doet Räikkönen een voorstel

Peterselieman
Het Formule 1-team van Toyota heeft bekendgemaakt dat het Kimi Räikkönen een aanbod voor volgend seizoen heeft gedaan, maar volgens John Howett heeft het management van de Fin het om financiële redenen afgewezen.

"We spelen niet veel spelletjes," zei de F1-president van het Japanse automerk. "We geven wat we ons kunnen veroorloven en wat in ons ogen in de huidige markt een serieus voorstel is. Ik denk echt dat we goed met hem kunnen samenwerken en hem een auto kunnen geven die snel is."

Räikkönen moet vertrekken bij Ferrari dat volgend seizoen Fernando Alonso in de bolide naast Felipe Massa laat rijden. De wereldkampioen van 2007 is afgekocht door het Italiaanse team en gaat waarschijnlijk naar McLaren waar hij tussen 2002 en 2006 ook al voor reed. Mocht een stoeltje in de Formule 1 niets worden, dan kan The Iceman altijd nog kiezen voor de rallysport dat ook in zijn hart ligt.

Het Toyota Formule 1-team heeft haar historie in de rallysport liggen en boekte onder andere met de Fin Juha Kankkunen veel successen. "We hebben in de rallytijd goede ervaringen opgedaan met Scandinavische rijders," zei Howett. "Zij genieten van het leven en dat werkt prima, dus we kunnen er mee omgaan."

De positie van de huidige rijders Timo Glock en Jarno Trulli staat ter discussie en daarom kijkt het team naar andere opties. Robert Kubica was een sereuze kandidaat, maar de Pool heeft voor 2010 getekend bij Renault. Mogelijk is ook de huidige testcoureur Kamui Kobayashi een optie. De Japanner maakte als vervanger van Glock zijn racedebuut in Brazilië afgelopen weekend.