Trulli: "Sutil rijdt erg gevaarlijk"

Peterselieman
Jarno Trulli zegt dat Adrian Sutil zondag tijdens de Grand Prix erg gevaarlijk reed. De Italiaan is nog steeds kwaad op de Force India-coureur, omdat hij een goede klassering in rook op zag gaan. Direct na het incident op Interlagos zochten beide kemphanen elkaar al op.

Kimi Räikkönen raakte in de eerste ronde op Interlagos de achterkant van de auto van Mark Webber waardoor Adrian Sutil in moest houden en Trulli er naast kon komen. De Toyota-coureur kwam op het gras, waarna hij de controle over zijn bolide verloor. Hij kwam terug op de baan en raakte de achterzijde van Sutil. Deze stuiterde over het gras en raakte toen hij de baan overstak de bolide van Fernando Alonso. Na het incident rende Trulli naar Sutil om verhaal te halen. Hij herhaalde maandag dat de Force India-rijder gevaarlijk reed.

"Ik ben niet boos vanwege het slechte resultaat, maar ik ben boos vanwege een extreem gevaarlijke manoeuvre. We weten dat je in die bocht makkelijk voluit kunt gaan en hij had me op de kerbs genoeg ruimte moeten geven. We reden in de zesde versnelling en we hadden geluk dat er niemand gewond raakte. Het was echt iets ernstigs."

"Ik dacht dat ik weg kon lopen en Sutil zou blijven zitten waar hij zat, omdat ik er met veel meer snelheid aankwam. Hij pakte de binnenkant,ik ging naar buiten en we kwamen naast elkaar. De onboardcamera laat zien dat mijn voorwiel naast de zijne zat. Dus als je naar achteren kijkt, dan zit ik daar niet. Hij zei dat hij op de racelijn reed, maar ik reed daar ook. Maar als je de binnenkant pakt, blijf daar dan ook. Ga dan niet naar buiten, omdat ik daar dan al zit. Het probleem is dat hij mij over de kerbs gedrukt heeft, waarna ik de controle volledig verloor."

Trulli raakte Sutil aan de achterzijde en omschreef het ongeval als eentje van de ergste categorie. "Daarom was ik zo nerveus toen ik uit de wagen sprong. Als het een keer gebeurt is het een raceongeval en hadden we elkaar lichtjes geraakt. Maar wanneer iemand het bewust op die snelheid doet, dan is het waanzin. Het is niet te accepteren."