Vettel zit te balen na missen titel

Sally (Tessa)
Sebastian Vettel baalt van zijn verloren strijd om de wereldtitel in de Grand Prix van Brazilië. De Duitser moest zeventien punten goedmaken op Jenson Button, maar kwam niet verder dan een vierde plek.

Button zelf echter finishte als vijfde, en dat was genoeg om de titel veilig te stellen. Ook concurrent en teamgenoot Rubens Barrichello werd slechts achtste en vormde geen bedreiging meer voor de Brit. Maar voor Vettel leek het na de kwalificatie al een verloren race. Daarin kwam de Red Bull-coureur niet verder dan een vijftiende startplaats, waarbij hij al één plek cadeau kreeg door de gridstraf van Vitanatonio Liuzzi.

Ondanks een prima inhaalrace wist Vettel niet hoger te eindigen dan de vierde plaats en de teleurstelling was groot: "De kleine kans die nog had, is nu definitief voorbij. Dat smaakt erg bitter." Maar de Duitser was tegenover het Duitse RTL ook realistisch: "Meer dat dit zat er gewoon niet in, aangezien ik van plaats vijftien moest komen. Als ik de problemen op zaterdag niet gehad had, dan kon ik hier zeker winnen."

Zoals altijd verliep de race op Interlagos chaotisch, aldus Vettel. "Op één of andere manier gebeurt er altijd wel iets geks in Brazilië. In de eerste paar bochten ging het flink mis, maar daardoor kon ik naar voren komen." Toch kon de 22-jarige coureur ook wel een lichtpuntje zien: "atuurlijk had ik aan het einde van de rit liever bovenaan het lijstje gestaan, maar we hebben uiteindelijk een goed jaar gehad."

We zijn niet altijd even consistent geweest en we hebben ook fouten gemaakt, maar we zijn vanaf Monza keer op keer in staat geweest om het podium te halen. Ik verwacht dan ook een goed resultaat in Abu Dhabi." De laatste race van het seizoen is over twee weken, op 1 november wordt er geracet op het Yas Marina-circuit waarvan de eerste filmbeelden inmiddels te zien zijn.