Bayern München walst over Borussia Dortmund

RowanF1
Bayern München heeft het uitduel met Borussia Dortmund eenvoudig gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal kwam nog wel op achterstand, maar liep in de tweede helft uit naar een 5-1 overwinning. Bij Bayern speelde Arjen Robben de gehele wedstrijd. De niet geheel fitte Frank Ribery maakte na rust zijn opwachting in het Signal Iduna Park.

Bayern München reisde met vertrouwen af naar Dortmund, na de zege op kampioen VfL Wolfsburg. Maar de ploeg van Louis van Gaal kende een slechte start. Onder het oog van ruim 80.000 toeschouwers kopte Mats Hummel zijn ploeg op voorsprong. Borussia Dortmund kon daarna lang stand houden. Maar de gasten werden steeds gevaarlijker. Vlak voor rust scoorde Mario Gomez de gelijkmaker vanuit buitenspelpositie, wat scheidsrechter Kircher ontging.

Sebastian Schweinsteiger bracht Bayern in de tweede helft snel op voorsprong. Een afstandsschot van de Duitse international werd slecht verwerkt door Borussia-goalie Roman Weidenfeller. De treffer bleek een inleiding van een doelpuntrijke tweede helft.

Invaller Franck Ribery schoot na bijna een uur spelen uit een vrije trap op schitterende wijze binnen. Opvallend was de wijze waarop de Fransman het doelpunt vierde: hij rende direct naar Van Gaal en sprong hem in de armen. In de slotfase bepaalde een andere invaller, Thomas Müller, de eindstand met twee treffers op 1-5.