Toro Rosso begint ontwerpen bolide 2010

RowanF1
Vanaf volgend jaar staat Scuderia Toro Rosso er alleen voor. Dan zal het ontwerp van de auto niet meer van Red Bull Technology komen, maar moet het Italiaanse team de bolide zelf ontwerpen. Teambaas Franz Tost heeft verklaard dat het team al is begonnen aan het ontwerp van de nieuwe auto.

"Het gaat eigenlijk best goed, moet ik zeggen", vertelde Tost vanuit Monza. "We zijn bezig met het opbouwen van een team van engineers rondom technisch directeur Giorgio Ascanelli. Ook hebben we met Ben Butler een hoofdontwerper in huis en ze zijn al begonnen aan de auto van volgend jaar. We testen in een windtunnel in Bicester, in Engeland. Alles gaat volgens plan."

Momenteel rijden Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari voor het team. Het duo debuteerde dit jaar in de Formule 1, en Tost verwacht dat ze ook in 2010 zullen blijven. "De beslissing ligt bij Red Bull, maar het heeft geen zin om jonge coureurs naar je team te halen, als je niet wilt dat ze blijven. We zijn erg blij met de coureurs", sloot hij af.