Michiel de Ruyter bondscoach zitvolleybaldames

Wouter Kursten (Magneet)
De Nederlandse Volleybal Bond heeft in Michiel de Ruyter de nieuwe bondscoach voor het Nederlands Zitvolleybal Damesteam gevonden. De Ruyter is tot en met de Paralympische Spelen in Londen (2012) verantwoordelijk voor het begeleiden, trainen en coachen van de regerend Europees en Wereldkampioen.

Daarnaast zal de nieuwe bondscoach stimuleringsactiviteiten zoals demotrainingen en clinics gaan verzorgen om het aantal zitvolleyballers de komende jaren te laten groeien. "Een prachtige uitdaging, met deze aanstelling kan ik het trainersvak in al haar facetten uitoefenen", aldus de nieuwe coach.

De 47-jarige De Ruyter, docent van beroep, heeft zelf gespeeld tot en met eerste divisieniveau en is in het bezit van de hoogste trainerslicentie. De nieuwe bondscoach heeft daarnaast een ruime trainerservaring opgebouwd bij onder andere Ekspalvo, Sliedrecht en Rijnmond (eredivisie) en recent bij Taurus en Sliedrecht (B-League).

De Ruyter zal de komende weken in overleg met Nevobo’s manager Topvolleybal Arjen Boonstoppel zijn technische staf samenstellen. Op 24 mei start hij met de trainingen van de Oranje zitvolleybalsters.