Man. Utd heeft titel bijna binnen

Sjors (Sj0rSz)
Manchester United heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Premier League. Tegen Wigan Athletic werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-2 overwinning.

In de 28e minuut was het raak voor de thuisploeg. Rodallega ontving een lange bal in de zestien, hij bedacht zich geen moment en schoot de bal achter Van der Sar. Een kwartier hiervoor was Wigan al gevaarlijk geworden via een vrije trap. De Nederlandse doelman aan de kant van United zorgde er toen wel voor dat Wigan niet op voorsprong kwam.

In de tweede helft bracht Alex Ferguson na een uur spelen Carlos Tévez in het veld. Nog koud in het veld zorgde hij voor de gelijkmaker. Een slap schot van Michael Carrick belandde voor de voeten van de Argentijn, die de bal binnenschoot. De United-fans reageerde op deze goal door zijn naam te scanderen richting Fergusen: "Fergie, sign him up!"

United ging op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam er vlak voor tijd. Carrick scoorde in de 86e minuut een belangrijke goal. Dit doelpunt kan wel eens het kampioenschap voor United betekenen. Met nog twee wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong op achtervolger Liverpool, lijkt de titel binnen.

Aanstaande zaterdag kan tegen Arsenal het kampioenschap gepakt worden. Een punt is dan genoeg. Mocht Arsenal winnen van Manchester United, dan kan de ploeg van Ferguson zondag kampioen worden zonder te spelen als Liverpool punten laat liggen tegen West Bromwich Albion.