Blind in gesprek met Olsen

Ermin (TheClown1)
Morton Olsen is een van de kandidaten die Ajax op de lijst heeft. De huidige bondscoach van Denemarken kreeg een telefoontje van technisch directeur Danny Blind. Olsen was al eerder trainer van Ajax in de periode van 1997 tot 1999.

"Maar of het Anderlecht of Ajax betreft: ik wil er uit respect voor mijn werkgever, de Deense bond, geen commentaar op geven", aldus de vloeiend Nederlands sprekende Olsen, die niet wilde zeggen of hij beschikbaar is. Denemarken is koploper in groep 1 van de WK-kwalificatie waardoor het moeilijk zal zijn om hem te strikken. "Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen", aldus Olsen. "Van de trainer, een club en de Deense bond."

Eerder lieten Frank Rijkaard en Co Adriaanse al weten geen interesse te hebben voor de baan. Rijkaard wil graag in Engeland of Italië aan het werk terwijl Adriaanse zich nog wil concentreren op zijn huidige baan als trainer van Red Bull Salzburg.

Ronald Koeman is nog niet benaderd door de Amsterdammers terwijl de trainer met Ajax in 2002 en 2004 kampioen is geworden. Verder won Koeman in 2002 ook de beker en werd de kwartfinales van de Champions League in 2003 behaald.