'Van Gaal aast op Schaars, Suárez, Emanuelson'

Olga (Nuongirl)
De aanstelling van Louis van Gaal als trainer van Bayern München heeft ook tot gevolg dat er nu gespeculeerd gaat worden over mogelijke spelers, die de succescoach wil meenemen naar Duitsland. Namen die genoemd worden, zijn die van Sergio Romero, Luis Suárez en Urby Emanuelson.

Volgens De Telegraaf wil Van Gaal dolgraag over AZ-doelman Romero beschikken bij Der Rekordmeister. De Argentijn, wereldkampioen met Argentinië onder 21 en olympisch kampioen, zou de Alkmaarders flink wat geld moeten opleveren, daar hij nog een langlopend contract heeft. Bovenop de transfersom zou dan een bedrag van vier ŕ vijf miljoen euro komen. In feite zou dit de afkoopsom voor Van Gaal zijn, maar zo kan Bayern blijven beweren dat een dergelijke som nooit is betaald.

Sportweek meldt dat Van Gaal twee spelers van Ajax naar München wil halen, namelijk Luis Suárez en Urby Emanuelson. Bayern-scout Paul Breitner bekeek het tweetal onlangs tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax (4-0). Het contract van Emanuelson met Ajax loopt medio 2011 af, terwijl de verbintenis van Suárez een jaar langer doorloopt.